Voetreflexplus

In de voetreflex gaat men er vanuit dat op de voet reflexzones liggen die corresponderen met lichaamsdelen, organen, zintuigen, maar ook op energetisch gebied, bijvoorbeeld de chakra’s.
Dit betekent dat voetreflex een goede manier is om allerlei klachten te behandelen, omdat ons hele lichaam gereflecteerd wordt in onze voeten.
In mijn opleiding bij Total health heb ik voetreflexplus gestudeerd. Dit betekent dat ik ook de Chinese voetreflex in mijn opleiding heb gehad. In de Westerse voetreflex wordt vooral gewerkt met de duim, waarbij reflexzones zeer nauwkeurig behandeld kunnen worden. De Chinese voetreflex gaat meer uit van glijdende bewegingen, waarbij de handen meer ontspannen zijn en de therapeut druk uitoefent vanuit lichaamsbeweging. In de Chinese voetreflex worden ook niet alleen de reflexzones behandeld, maar ook de meridianen en de acupunctuurpunten.
Deze combinatie geeft veel mogelijkheden om mensen te behandelen.
Omdat ik ook aromatherapeut ben zal ik ook etherische olie gebruiken in de massageolie die ik gebruik bij de voetreflex. Dit zal de behandeling extra ondersteunen.